sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tortilla de patatas

Sunnuntaiaamuna nukuimme tavallista pidempään, jolloin nukuimme myös tavanomaisen aamupala-aikamme ohitse. Päätinkin siirtyä suoraan brunssitarjoiluun, jota varten pyöräytin espanjalaisen perunamunakkaan. Etsiskelin netistä sopivaa reseptiä, ja lopulta päädyin yhdistämään muutamasta eri reseptistä oman munakkaani. Olin suihkussa hieman liian pitkään, minkä seurauksena sipulit paistuivat turhan tummiksi, mutta muutoin tämä sopi varsin mainiosti brunssipöytään! Paistinpannuni oli myöskin vähän liian iso, joten munakas jäi aika matalaksi. Ensi kerralla otan siis pienemmän pannun.


5 keitettyä perunaa
1 kevätsipuli
oliiviöljyä ja margariinia
5 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
emmental-juustoraastetta

Viipaloi perunat. Laita pannulle reippaalla kädellä oliiviöljyä ja margariinia. Paista perunoihin kaunis pinta. Leikkaa sipuli ohuiksi kiekoiksi, ja lisää pannuun. Kuullota sipuleita kevyesti. Riko sillä aikaa kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon suolaa ja mustapippuria. Kun perunat ja sipulit ovat saaneet kauniin ruskean värin, vähennä lämpöä ja kaada päälle juustoraastetta sekä kananmuna-mausteseos. Anna hyytyä rauhassa noin 5 minuutin ajan. Käännä munakas ison lautasen tai tarjottimen avulla, ja anna hyytyä vielä muutaman minuutin ajan. Koristele ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti