maanantai 22. heinäkuuta 2013

Letulle lettuja

Nimipäiväni kunniaksi tekemämme ravintolakeikaus meni jokseenkin penkin alle, joten päätin korjata tilanteen tekemällä lettuja (yksi lempinimistäni on Lettu). HBLD:n blogista löytyikin aivan mainio ohje; nämä letut olivat täydellisiä! Miehenikin sanoi, ettei niistä oikeastaan edes huomannut, ettei kyseessä olleet "oikeat" vehnäletut. Miehen mukaan letuissa oli vähän vohvelimainen maku, mikä kuulemma oli vain hyvä lisä! Itse en oikein enää muista miltä vehnäletut maistuvat, joten minulle nämä olivat kaikessa ihanuudessaan täydellisiä! Kaiken lisäksi taikina oli todella helppo ja yksinkertainen valmistaa, ja letut pysyivät hyvin koossa. Paistoaika oli mielestäni vähän pidempi kuin vehnäletuissa.


7 lettua

4½ dl rasvatonta maitoa
3/4 rkl psylliumia
2 munaa
½ tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1½ dl Semperin jauhoseosta (minulla oli puolet Fin Mixiä ja puolet karkeampaa Grov Mixiä)
1 rkl juoksevaa margariinia

juoksevaa margariinia paistamiseen

Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää munat, jauhot, mausteet ja rasva.
Vatkaa tasaiseksi vispilällä. Anna taikinan turvota 30 minuuttia ennen paistamista.

Kuumenna paistinpannu ja lisää rasvaa. Annostele noin 1 kauhallinen taikinaa ja paista molemmilta puolilta ruskeaksi. Laita valmiit letut lautaselle. Herkuttele marjahillon, sokerin tai jäätelön kanssa!


Kaunis paistopinta. Ja rasvankäryäkin tuli ihan kuten vehnälettujen paistossa aikanaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti