sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Suppilovahvero-pekonipiirakka

Tämän piirakan pohja oli hieman liian hajoavaa ja "hiekkaista" minun makuuni (pitäisi ehkä lisätä jotain kosteaa ainesta siihen...), mutta onneksi se maistui paremmalta seuraavana päivänä uudelleen uunissa lämmitettynä hieman lämpimänä, joten piirakkaa ei kannata syödä heti uunista ottamisen jälkeen, vaan anna sen tekeytyä rauhassa ennen tarjoilua! Piirakan kanssa tarjosimme raikasta salaattia.



Pohja:


100 g laktoositonta voita
3 dl Semper Fin Mix -jauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
50 g juustoraastetta (Emmental)

Täyte:


½ l suppilovahveroita (itse otin pakasteesta, jos käytät tuoreita, paista ne ensin pannulla)
kevätsipulinvartta
100 g pekonia
½ punainen paprika
¼ tl suolaa
mustapippuria
1 tl rakuunaa
1 tl oreganoa
2 dl kermaviiliä
1 rkl mantelijauhetta
1 kananmuna
150 g juustoraastetta (Emmental)

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja painele ohueksi voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pilko sienet, kevätsipuli, pekoni ja paprika, ja freesaa niitä kevyesti pannulla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja painele tasaiseksi. Paista uunissa hieman keskitasoa alemmalla tasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti salaatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti