torstai 25. heinäkuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Ostimme torilta ihania kotimaisia kesäkurpitsoja ja mietimme mikä olisi niille hyvä käyttökohde. Yhden käytimme perinteisten uunijuuresten osana, ja loput kolme saivat täytteen ja juustohunnun yllensä. Pakko muuten sanoa, että Euroshopperin Emmental-juustoraaste (punainen) on huipputuote! Makua löytyy ja uunissa se antaa rapsakan pinnan eikä tummu liikaa. Yksi kokonainen tai isompi puolikaskin kesäkurpitsa riitti taltuttamaan nälän ilman muita lisukkeita.


3-6 annosta nälän suuruudesta riippuen

3 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
2 dl esipaistettuja tuoreita sieniä (eli noin 4 dl ennen paistamista)
1 kevätsipuli
2 dl kevytkermaa (noin 5 %)
grillimaustetta
mustapippuria
suolaa
timjamia
Emmental-juustoa

Pese kesäkurpitsat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa puoliksi. Koverra kesäkurpitsojen sisus esim. jäätelökauhalla. Ota sisus talteen. Lado kesäkurpitsan puolikkaat pellille leivinpaperille odottamaan. Paista jauheliha pannulla, mausta grillimausteella. Lisää joukkoon esipaistetut sienet (itselläni oli pakkasesta), kesäkurpitsojen sisus (pilko tarvittaessa) ja pieneksi pilkottu kevätsipuli. Mausta mustapippurilla, suolalla ja runsaalla timjamilla. Anna hetken tekeytyä, ja kun neste on vähenemässä lisää kevytkerma. Anna hautua vielä muutama minuutti. Lusikoi kesäkurpitsapuolikkaisiin reilusti täytettä. Ripottele päälle Emmental-juustoa. Paista keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Yksinkertaista ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti