keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Savusiika-perunasalaatti

Jääkaapin hyllyllä odotti vielä edellisestä savusiikasalaatista jäänyt puolikas kala, joten pitihän sille keksiä käyttöä. Kun vielä sattui niin onnekkaasti, että aurinko helli meitä tänäänkin, salaatti tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Jääkaapissa kyyhötti myös yksinäinen créme fraiche -purkki, joten päätin hyödyntää senkin salaattiin - itse asiassa tämä salaatti on jonkin sortin "jämäkama"-salaatti eli siihen päätyi kaikenlaista mitä mieleni keksi ja jääkaappi sisälsi. Hyvää tämä joka tapauksessa oli!


Neljälle

½ savusiika
½ keltainen paprika
1 isohko omena (Granny smith)
2 isohkoa tomaattia
1 suolakurkku
4 retiisiä
noin 100 g parsakaalia (2 pientä nuppua)
5 perunaa (siikli)

Kastike:
1 prk créme fraichea
2 rkl sitruunamehua
runsaasti tilliä (vajaa ruukku)
mustapippuria
suolaa
sokeria

Pilko paprika, omena, tomaatit ja suokakurkku paloiksi sekä retiisit kiekoiksi. Nypi savusiika joukkoon. Keitä parsakaali ja perunat kypsiksi, anna jäähtyä hyvin ja pilko sekaan. Valmista kastike parsakaalien ja perunien kypsyessä sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, ja laita kastike tekeytymään jääkaappiin. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja lisää kastike, sekoita vielä hyvin. Tarjoa heti tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Pöytä katettuna, enää salaatti puuttuu.


Siinä sitä nyt on! Mums mums.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti