torstai 4. heinäkuuta 2013

Paistettua siikaa inkiväärivoilla mustasieni-sipulipedillä, uusia perunoita ja tuunattu fetasalaatti

Avomieheni syntymäpäivän kunniaksi herkuttelimme tänään kesäisellä kala-aterialla. Siika oli hyvää, kuten aina hallista ostamani kala. Huippua oli myös se, että myyjä tarjoutui maustamaan kalani valmiiksi. Vau mitä asiakaspalvelua! Viime syksynä poimimiani mustatorvisieniä löytyi pieni pussi pakasteesta, ja päätin käyttää ne tähän. Mustatorvisieni oli meille molemmille uusi tuttavuus ja pidimme mausta todella paljon! Tänäkin syksynä pitää siis etsiä niitä metsästä. Aterian huonoin komponentti oli inkiväärivoi, ehkäpä siksi, että inkivääriä taisi lipsahtaa siihen hieman turhan paljon. Ja fetasalaatti pienin muutoksin oli aivan fantastista, sitä on tehtävä uudestaan tosi tosi pian! Ehkä jo heti huomenna... :)


Perunoina oli pientä ja söpöä, aina todella maukasta siikliä. Sienet kuullotin voissa kevätsipulin kanssa, mukaan pääsi itse sipulin lisäksi myös varsiosaa. Inkiväärivoissa minulla oli 4 rkl raastettua inkivääriä ja 4 rkl voita, mutta tämä tosiaan oli turhan väkevää meidän makuun. Siika oli putiikissa maustettu, kalan päälle taisi näkemäni mukaan päätyä tavallisten suolan ja pippurin lisäksi tilliä ja raastettua sitruunankuorta. Kaloja paistoin pannulla hyvässä voissa parisen minuuttia molemmin puolin.


Aterian täydensi i-h-a-n-a fetasalaatti (kuva ei valitettavasti anna oikeata kuvaa salaatin todella herkullisesta ulkonäöstä). Pohjalla Sorrin Emännän unelma -salaattia (käytämme tätä aina kun sitä on saatavilla!), lisänä granaattiomenan siemeniä, pannulla paahdettuja pinjansiemeniä ja murustettua fetaa. Lopuksi laadukasta oliiviöljyä ja mustapippuria päälle! Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti