perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kuningatarjuustokakku

Tein loman ja viikonlopun kunniaksi juustokakun. Tässä kakussa on kolme kerrosta, mutta tämä oli kuitenkin aika helppo ja nopea tehdä. Maku oli hyvä, ei liian äklömakea. Tähän voisi sopia hyvin vaaleammatkin keksit (esim. Semperin Kolakeksit). Ensi viikolla onkin taas töihin paluu, joten leipomiset jää sitten vähemmälle...


Pohja:
1 pkt (12 kpl) Semper suklaakeksejä
50 g margariinia

Täyte 1:
3 kananmunaa
400 g (2 pkt) Philadelpia light -tuorejuustoa (maustamaton)
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl mustikoita
1½ dl vadelmia

Täyte 2:
1 dl kermaviiliä (kevyt)
1 prk (150 g) créme fraichea
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
mustikoita ja vadelmia

Murskaa keksit tasaiseksi seokseksi ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita täytteen 1 aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia (täytteen tulee olla täysin hyytynyttä). Nosta kakku jäähtymään noin 30 minuutin ajaksi. Valmista täyte 2 sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä täyte varovasti jäähtyneen kakun päälle. Paista vielä 175 asteessa 10 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä ja nosta vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi (tai jopa yön yli) ennen tarjoilua. Koristele kakku mustikoilla ja vadelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti