torstai 18. heinäkuuta 2013

Kinkku-salamipizza

Pizzaperrrrjantai! Ei kun siis pizzatorrrrrstai! Salaattipäivien jälkeen teki mieli aitoa oikeaa pizzaa, ja koska avomies tykkää eniten kinkusta ja salamista pizzan täytteenä, siispä laitoin niitä. Lisäksi pistin vähän raikkautta tuomaan vihreää paprikaa (jota en muuten mielelläni yleensä salaateissa käytä, koska salaateista löytyy muutenkin vihreää väriä). Pizzasta taisi tulla kohtalaisen maukasta, koska puolen tunnin kuluttua uunista ottamisesta siitä ei ollut jäljellä enää kuin tyhjä pelti leivinpapereineen. :)


Pellillinen

Pohja:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 tuorehiivakimpaletta
ripaus suolaa
4 dl Semper Fin Mix -jauhoseosta
½ tl Psylliumia
½ dl oliiviöljyä

Täyte:
1 prk tomaattipyrettä sekoitettuna ketsuppiin
1 pss savukinkkukuutioita
9 salamisiivua
pieni vihreä paprika
200 g pizzajuustoraastetta

Pinnalle:
oreganoa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot, sekoita hyvin. Lisää vielä oliiviöljy hieman vaivaten. Levitä taikina uunipellille leivinpaperille sormilla taputellen. Anna kohota lämpimässä paikassa 15 minuutin ajan. Levitä tomaattipyre-ketsuppiseos pizzan pohjalle. Laita päälle savukinkkukuutiota ja salamisiivut sekä kuutioitu paprika. Laita lopuksi päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti oreganoa, anna hieman jäähtyä ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti