torstai 11. heinäkuuta 2013

Fetamakkara ja uunikasvikset

Tässä hyvä arkiresepti, jos ei ole kovin kiire saada murkinaa pöytään. Sopisi makumaailmaltaan paremmin syksyiseksi päivälliseksi (vielä sienien kera), mutta maukasta tämä oli näin keskikesälläkin! Mainio vaihtoehto perinteiselle grillimakkaralle.


Neljälle

noin 800 g tuoreita kasviksia (minulla oli uusia perunoita, porkkanoita, kevätsipulia ja parsakaalia)
nokare voita tai öljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

1 pkt makkaraa (4 kpl)
pizzamaustetta tai oreganoa
1½ dl fetajuustoa
200 g (1 tlk) turkkilaista jogurttia

salaattia
omena
nektariini








Rapsuta perunoiden kuoret pois ja kuori porkkanat. Kuutioi perunat ja kevätsipulit, suikaloi porkkana ja lohko parsakaalit, jätä kaikki suht reilun kokoisiksi. Voitele laakea uunivuoka hyvin. Levitä kasvikset vuokaan. Kaada pinnalle oliiviöljyä ja ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Sekoittele isolla lusikalla, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Halkaise makkarat niin, että puoliskot jäävät vielä hieman kiinni. Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita turkkilainen jogurtti joukkoon. Täytä makkaroiden lovet juustotäytteellä. Mikäli täytettä jää, voit tarjota sen kastikkeena valmiin ruoan kanssa. Pane makkarat kasvisten päälle vuokaan. Ripottele makkaroiden päälle oreganoa/pizzamaustetta. Jatka kypsentämistä uunissa vielä 30 minuutin ajan. Tarjoa vihreän salaatin kanssa, jossa on mukana omenan ja nektariinin lohkoja mustapippuria unohtamatta!









Aurinkoista illan jatkoa!



Mitäköhän sitä keksisi jälkiruoaksi...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti