8 annosta
Mansikkamelba
8 dl tuoreita mansikoita
3 rkl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
Tuorejuustotäyte
2 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
½ dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa
Pohja
n. 9 savoiardikeksiä (minulla oli Schär)
1 ½ dl punaherukkatäysmehutiivistettä
Lisäksi
4 dl suolattuja, kuorellisia pistaaseja
5 dl tuoreita mansikoita
1. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi survokseksi. Lisää sokeri ja balsamiviinietikka. Vuoraa suorakaiteen muotoisen vuoan (minulla vuoan koko oli 12 x 30 cm) sisäpinta reilunkokoisella tuorekelmuarkilla. Kaada puolet mansikkasoseesta pohjalle ja jäädytä kerrosta pakastimessa noin 15 minuuttia.
2. Kuori sillä välin pistaasit ja valmista täyte. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto, jogurtti ja sokeri. Lisää puolet kuorituista ja puolitetuista pistaaseista joukkoon, säästä loput koristeluun.
3. Kun mansikkasose on jäätynyt, lusikoi tuorejuustotäyte vuokaan täplittäin ja koloihin loppu mansikkasose. Valuta vielä hunaja joukkoon. Jos haluat oikein kiemuraisen leikkuupinnan, pyöräytä haarukalla sieltä täältä samalla tavalla kuin tekisit tiikerikakkua.
4. Kasta keksit kummaltakin puolelta mehussa. Anna mehun imeytyä ja värjätä keksien pinta, noin 20 sekuntia molemmin puolin (gluteenittomat savoiardikeksit ovat niin tiiviitä, että niitä saa liottaa melkoisen kauan, kannatta halkaista kaksi ja tarkistaa, että se on riittävästi kostunut). Paina keksit täytteen päälle tiiviiksi pohjaksi. Saatat tarvita keksejä vähemmän tai enemmän vuoan koosta riippuen. Vedä tuorekelmun reunat suojaksi. Anna kakun jäätyä pakastimessa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
5. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota tuorekelmu. Anna kakun sulaa vähintään 45 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Koristele pistaaseilla ja mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti