sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kaura-porkkanasämpylät

Nää on niiiiiiin hyviä! Ensimmäiset oikeasti pehmeät gluteenittomat sämpyläni ikinä! Kyllä jää kaupan leipätuotteet aika kauas taakse näihin verrattuna. Kuori on sopivan rapea ja sisus puhdasta kultaa! Ja kaiken lisäksi todella helppoja tehdä. Näitä söisi koko pellillisen kerrallaan jos vaan jaksaisi. Ei meinaa sanat riittää kertomaan millaisen makunautinnon näistä sain. Luulin, etten koskaan enää saa näin maukasta leipää, kun siirryin luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon. Onneksi, oi onneksi olin väärässä.


9 sämpylää

2½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1½ dl porkkanaraastetta (hienoa)
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl psylliumia
4 dl Jytte-jauhoja, tumma

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet, rypsiöljy ja suola. Sekoita jauhot ja psyllium keskenään, ja lisää muiden ainesten joukkoon. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota 10 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Leivo taikinasta 9 sämpylää leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä 40 minuuttia. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.




2 kommenttia: