Täyteläinen suppilovahverokeitto
Neljälle
150 g suppilovahveroita | |||
1 salottisipuli | |||
1 valkosipulinkynsi | |||
1 rkl voita | |||
2½ dl ruokakermaa | |||
2½ dl punaista kulutusmaitoa | |||
1/4 tl suolaa | |||
1/4 tl mustapippuria | |||
1 pieni omena | |||
1 rkl rypsiöljyä |
Revi tuoreet sienet pituussuunnassa ja puhdista ne. Jos käytät pakastettuja sieniä, sulata ne ja valuta tai purista ylimääräinen neste pois. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna kattilassa nokare voita ja lisää sipulisilput, kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää sienet, mutta jätä noin kolmasosa koristeeksi. Jatka kuullottamista. Lisää kerma ja maito. Mausta keitto. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Paista loput sienet öljyssä, sekoita joukkoon omenat. Annostele suppilovahverokeittoa lautasille ja lisää päälle paistetut omenat ja sienet. Tarjoa keitto heti.
Ois tähän voinut laittaa jotain vihreääkin koristeeksi vähän väriä tuomaan...
Valkosuklaa-mokkahyydyke
8 annosta
1½ dl täysmaitoa | ||
1 tl pikakahvia | ||
3 liivatelehteä | ||
200 g valkosuklaata | ||
2 dl kuohukermaa |
granaattiomenan siemeniä
verigreippiä
tuile-keksejä
Kiehauta maito ja lisää joukkoon pikakahvi. Anna maustua hetki. Purista kylmässä vedessä liotetuista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne lämpimään maitoon. Lisää joukkoon paloiteltu suklaan ja vatkaa seosta vispilällä reippaasti, kunnes suklaa on liuennut. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa sillä aikaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita varovasti. Lusikoi seos annosastioihin tai pieniin foliovuokiin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Jos käytät foliovuokia, kumoa ne lautasille ennen tarjoilua. Koristele annos granaattiomenan siemenillä, verigreipin paloilla sekä tuile-keksillä.
verigreippiä
tuile-keksejä
Kiehauta maito ja lisää joukkoon pikakahvi. Anna maustua hetki. Purista kylmässä vedessä liotetuista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne lämpimään maitoon. Lisää joukkoon paloiteltu suklaan ja vatkaa seosta vispilällä reippaasti, kunnes suklaa on liuennut. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa sillä aikaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita varovasti. Lusikoi seos annosastioihin tai pieniin foliovuokiin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Jos käytät foliovuokia, kumoa ne lautasille ennen tarjoilua. Koristele annos granaattiomenan siemenillä, verigreipin paloilla sekä tuile-keksillä.
Tuile-keksit
40 kappaletta
1/2 dl Semper Fin Mix -jauhoja | ||
1/2 dl tomusokeria | ||
1 kananmunan valkuainen | ||
25 g voita | ||
1/2 rkl unikonsiemeniä |
Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Riko haarukalla valkuaisen rakenne ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää sulatettu voi ja unikonsiemenet. Sekoita tasaiseksi massaksi haarukalla reippaasti vatkaten. Vedä veitsellä taikinasta ohuita vetoja leivinpaperille, ikään kuin levittäisit ohuelti voita leivälle. Paista tuile-keksejä 190 asteessa noin 3 minuuttia. Kannattaa paistaa suht alatasolla, jotta keksit eivät heti kärvähdä.
Anna keksien jäähtyä ja säilö ne peltirasiassa, huoneilmassa oleillessa ne menettävät muutamien tuntien kuluttua rapeutensa.
Ai niin, ne perjantaikukat. Tällä kertaa mies toi mukanaan krysanteemeja.
Viime viikon neilikatkin on vielä hengissä muuten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti