sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Yrttinen perunalaatikko

Keittiön pöydällä lojui jo parhaat päivänsä nähneitä yrttejä, jotka piti pelastaa roskikselta. Syntyi perunaloota, joka vie kielen mennessään!


Kuudelle

1 kg perunoita
2 tlk (à 2 dl) Arlan ruokakerma härälle, mustapippuri ja salottisipuli
kunnon kasa tuoretta basilikaa, timjamia ja oreganoa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Kuori ja pese perunat, siivuta ohuiksi. Pilko tuoreyrtit pieniksi. Lado perunoita ohut kerros uunivuoan pohjalle. Lisää päälle yrttisekoitusta, suolaa, mustapippuria ja ruokakermaa. Tee vastaavia kerroksia kunnes lopuksi viimeisen perunakerroksen päälle laitat vain suolaa, mustapippuria ja jäljellä olevat ruokakermat. Paista uunissa 175 asteessa vähintään tunnin ajan, kunnes perunat ovat kunnolla pehmeän kypsiä. Korkeassa vuoassa perunat kestävät kypsyä hieman kauemmin kuin laakeassa vuoassa. Anna makujen tasoittua hetki ennen tarjoamista!



Annoksesta löytyi perunoiden lisäksi possupiffiä ja fetasalaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti