Kahdelle
½ purkki (75-100 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 suuri kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
1 pkt prosciuttoa
400 g turskafilettä
mustapippuria
rucolaa
balsamicoa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aja aurinkokuivatut tomaatit, basilika ja hiukan tomaattien öljyä tehosekoittimessa melko notkeaksi seokseksi. Laita prosciuttosiivut työpöydälle ja lusikoi niille tomaatti-basilikaseos. Nosta kalafileet kinkkuviipaleiden reunan päälle. Mausta kalaa hiukan pippurilla, suolaa ei todellakaan tarvita! Kääri prosciuttosiivut kalojen ympärille, jätä yhtymäkohta alle. Nosta kalarullat leivinpaperille uunipellille (itse paistoin perunoita noin 20 minuuttia ensin itsekseen ja lisäsin sitten kalarullat mukaan). Paista uunissa noin 20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Tarjoa lisäksi yrttiperunoita sekä rucolaa oliiviöljyllä, balsamicolla ja mustapippurilla maustettuna.
Yrttiperunat kahdelle
6-8 kiinteää perunaa | ||||||||||||||||||||||||||||||
oliiviöljyä | ||||||||||||||||||||||||||||||
suolaa | ||||||||||||||||||||||||||||||
mustapippuria | ||||||||||||||||||||||||||||||
50 g parmesania tai manchegoa | ||||||||||||||||||||||||||||||
1/2 dl tuoretta timjamia (silputtuna) | ||||||||||||||||||||||||||||||
1/2 dl tuoretta oreganoa (silputtuna) |
Pese perunat (älä kuori ellei ole pakko!) ja lohko ne pitkittäin neljään osaan. Sekoita palat kulhossa öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Kumoa perunat leivinpaperille uunipellille ja paahda kypsiksi 200 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää lämpimiin perunoihin juustoraaste ja yrtit.
Tuore timjami ja oregano tuovat hyvän tuoksun keittiöön.
Jälkiruokana nautimme ah-niin-ihanaa kaura-omenapaistosta!
Miten se voikaan maistua joka syksy yhtä ihanalta!
Kahdelle
3 kotimaista omenaa (suht pieniä)
kanelia ja/tai kardemummaa
½ dl sokeria
30 g voita
2 dl Semper puhdas kauraa
½ tl vaniljasokeria
vaniljajäätelöä
Kuori ja pilko omenat. Asettele omenakuutiot pienen uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle kanelia ja/tai kardemummaa maun mukaan. Sulata voi, lisää joukkoon sokeri, kaura ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin ja kaada seos omenoiden päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, mikäli pinta alkaa tummua siirrä vuoka alemmalle tasolle. Nauti vaniljajäätelön kera!
Silmäniloa toivat miehen tuomat perjantaikukat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti