perjantai 13. syyskuuta 2013

Omenapiirakka

Kotimaiset omenat ovat edelleen parhaimmillaan, ja tänään ne pääsivät osaksi maukasta omenapiirakkaa. Krissellä ja Mikolla oli hyväntuntuinen idea toteutuksesta, ja pienin muutoksin tein siitä oman versioni. Vaikka lopputulos oli hyvä, olisimme kaivanneet mehukkaampaa pohjaa. Ensi kerralla voisi koettaa kermaviilin tai rahkan lisäämistä taikinaan, joka nyt näin jälkikäteen ajateltuna oli hieman tuhdin oloista siinä vaiheessa, kun kaadoin sitä vuokaan. Ja kaappiin pitäisi ostaa myös kanelia, jotta sitä saisi laittaa näihin omenaherkkuihin!


Pyöreä uunivuoallinen

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl rasvatonta maitoa
1 ½ dl Jytte tummia jauhoja
1 ½ dl Semper Fin Mix -jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ tl kardemummaa
3 kotimaista omenaa

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja sulatettu rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Painele päälle omenaviipaleet. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna lämmön tasaantua ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.



Miehen tuomat perjantaikukat. Pidän tosi paljon valkoisista neilikoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti