9 sämpylää
2½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1½ dl porkkanaraastetta (hienoa)
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl psylliumia
4 dl Jytte-jauhoja, tumma
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet, rypsiöljy ja suola. Sekoita jauhot ja psyllium keskenään, ja lisää muiden ainesten joukkoon. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota 10 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Leivo taikinasta 9 sämpylää leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota vielä 40 minuuttia. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.
Super hyvä resepti!
VastaaPoistaKiva, että maistui! :)
Poista