keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Maalaisleipä

Olen jo pidempään pohtinut gluteenittoman leivän tekemistä, mutta jonkinlainen epäonnistumisen pelko yhdistettynä laiskuuteen on ollut tielläni. Ystäväni suositteli minulle helppoa Semperin leipäpakettia, joten sain tartuttua härkää sarvista kiinni hieman matalammalla kynnyksellä. Paketti on varsin kätevä, koska se sisältää kaikki ainekset paitsi veden ja oliiviöljyn. Ei siis tarvitse olla ammattileipuri onnistuakseen tämän leivän kanssa! Leipään tuli todella hyvä rapea kuori. Sisus oli pikkuisen tönkköä, mutta se kaiketi on ongelmana vähän kaikissa gluteenittomissa leivissä. Vaikka leivän suolan määrä on paketin mukaan 1,6 g / 100 g, leipä ei maistunut kovin suolaiselta ja jäinkin kaipaamaan hieman voimakkaampaa makua. Pieni suolan lisäys voisi siis toimia. Kaiken kaikkiaan leipä oli hyvää ja se teki kauppansa sellaisenaan, mutta voisin syödä tätä leipää myös esim. ranskalaisen sipulikeiton kanssa tai vaikkapa bruchettana.


Tällaisesta paketista lähdettiin liikkeelle:


Yksi leipä

1 pkt maalaisleipäjauhoseosta
3½ dl vettä (40 asteista)
½ dl oliiviöljyä
1 pss kuivahiivaa (mukana pakkauksessa)

Mittaa vesi ja öljy kulhoon. Lisää jauhoseos ja kuivahiiva. Sekoita taikinaksi ja kaada se leivinpaperin päälle pellille. Muotoile taikinasta pyöreä limppu. Peitä muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 min. Tee leivän pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Laita leipä 250 asteiseen uuniin ja laske lämpötila 225 asteeseen. Paista 25 min. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti