tiistai 3. syyskuuta 2013

Kunnon lohikeitto

Pakkasessa lojui yksi lohifileen pala ja juureksiakin löytyi jääkaapista, joten päätin tempaista niistä perinteisen lohikeiton. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio ruoka, jota ei missään nimessä pidä pilata heittämällä sekaan kalaliemikuutioita tai muita vastaavia keiton autenttisuutta särkeviä aineksia. Olenpa nähnyt joukkoon heitettävän myös voinokareita, mutta pidättäydyimme siitä tällä kertaa arjen ruokapöydän äärellä.



Neljälle

400 g lohta
7 kiinteää perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
9 dl vettä
2 tl suolaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 dl kuohukermaa
puntti tuoretta tilliä

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat kuutioiksi. Porkkanat kannattaa jättää hieman pienemmiksi, koska ne kestävät kauemmin kypsyä. Pilkkoa sipuli pieneksi. Lisää kattilaan vesi, perunat, porkkanat ja sipulit sekä suola, maustepippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä. Paloittele sillä aikaa lohi sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää lohi ja kuohukerma ja anna kiehua muutama minuutti. Älä keitä liian kauaa, koska silloin lohesta tulee kuivaa ja hampaissa narskuvaa. Silppua valmiin keiton päälle tilliä ja seikoita. Annostele lautasille.


Tällaista vettä juotiin keiton kera (kaverin suositukssesta). 
Meille ei Pellegrinon ihanuus valitettavasti auennut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti