perjantai 6. syyskuuta 2013

Hieman fiinimpi pasta carbonara

Tässä hieman aiempaa pasta carbonara -reseptiä juhlallisempi versio, joskaan ei tämäkään kovin työläs ole. Käytin itse suhteellisen kevyttä ruokakermaa, jolloin lopputulos ei ollut mielestäni liian raskas. Valkosipuli toi mukavaa syvyyttä makuun. Ihan passeli vaihtoehto tämä oli, joskin aion kyllä vielä joku päivä tehdä oikein viimeistellyn version pasta carbonarasta. Tämä olkoon tällainen välivaiheen tuotos...


Kahdelle

250 g spaghettia
nokare voita
1 (salotti)sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 pekonisiivua
2 kananmunaa
1½ dl ruokakermaa
25 g hienoksi raastettua parmesania
mustapippuria myllystä
rucolaa

Laita pasta kiehumaan runsaaseen veteen, johon olet lisännyt suolaa. Pistä pannulle voi sulamaan. Kun pannu on kuuma, lisää pieneksi pilkotut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä pekonisiivut. Ruskista sopivalla lämmöllä reilu 5 minuuttia. Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, ruokakerma, reilu puolet parmesanista ja mustapippuri. Pastan ollessa al dente (eli napakasti kypsää), valuta se ja kumoa takaisin kattilaan. Kaada joukkoon sekä pekoniseos että munaseos ja sekoita hyvin. Kumoa syville lautasille, koristele lopulla parmesanraasteella sekä rucolalla ja mustapippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti