sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Askeettinen kaalipata

Kesän grilli- ja jätskiherkuttelujen jälkeen on tarpeen vaihtaa vähän kevyempää vaihdetta silmään. Tämä onnistuu helposti kaalin avulla, jonka mausta pidän kovasti. Meillä kaali päätyy useimmiten patoihin, laatikoihin tai wokkeihin riippuen sitä miten nopeasti vatsan alle pitäisi saada murua. Tänään sunnuntaina ei ollut kiirusta, joten oli pataruoan vuoro.


4 annosta

1 kg kaalia
400 g jauhelihaa (vähärasvaista)
1 isohko sipuli
3 porkkanaa
4 dl vettä
grillimausteseosta
reilusti meiramia
½-1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Ruskista jauheliha isossa kattilassa tai paistokasarissa, mausta grillimausteseoksella. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu sipuli ja porkkanakuutiot. Kääntele muutama minuutti. Lisää kaali ohuina suikaleina joukkoon. Kääntele sekaisin. Kun ainekset ovat saaneet vähän aikaa tekeytyä lisää joukkoon vesi ja mausteet. Kääntele sekaisin, ja alenna lämpötilaa niin, että pata porisee hiljalleen kannen alla. Anna kypsyä noin 20-30 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat kypsiä ja nestettä on sopivasti jäljellä.


Mikäli haluat paahtuneemman maun, kaada seos laakeaan uunivuokaan, ripottele päälle vähän sokeria ja muutama voinokare, ja anna kypsyä 200 asteessa noin 45 minuutin ajan (näin emme itse tällä kertaa tehneet). Jos kiirusta ei ole, jätä uunin lämpötilaksi 100-150 astetta ja anna olla uunissa tunti tolkulla niin saat todella paahtunutta kaalilootaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti