6 hengelle
800 g kiinteitä perunoita
100 g marinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
1 dl raastettua parmesania
1 kananmuna
1 dl ruokakermaa
kunnon truuttaus juoksevaa margariinia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
50 g raastettua emmentalia
Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka (terriinivuoka) leivinpaperilla. Kuori perunat ja siivuta ne ohkaisiksi siivuiksi. Laita perunasiivut isoon kulhoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit siivilässä, pilko pienemmiksi paloiksi ja lisää perunasiivujen joukkoon. Pilko valkosipulin kynnet (älä käytä puserrinta!) joukkoon ja saksi mukaan myös tuore ruohosipuli. Raasta parmesankolmiosta hienoa raastetta joukkoon. Lisää myös kananmuna ja ruokakerma, juokseva margariini ja mausteet. (Jätä vielä emmental odottamaan aikoja parempia.) Sekoita ainekset sekaisin ronskin ottein, kuitenkin niin etteivät perunasiivut hajoa. Painele perunasiivut ja seos tiiviisti vuokaan tasaisin kerroksin. Paista 200 asteessa alatasolla 25 minuuttia. Lisää päälle raastettu emmental ja anna paistua vielä noin 20 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä hetki. Nosta sitten leivinpaperin avulla terriini pois vuoasta ja anna tekeytyä rauhassa ennen tarjoilua, terriini maistuu maukkaalta hieman kylmempänäkin. Leikkaa terriinistä haluamasi kokoisia siivuja terävällä veitsellä.
Perunaterriini uunista ulos.
Lautaselle päätyi tietysti tätä perunaterriiniä...
...sekä uunilohta, hollandaisekastiketta...
...ja rucolaa (kyllä, rakastan sitä).
Pinjansiemenet ja lohi ne yhteen soppii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti