maanantai 30. joulukuuta 2013

Glögikakku

Vaikka glögikakku on ollut joulun aikaan pinnalla jo useamman vuoden ajan, tein itse glögikakun ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna. Maku oli jouluinen ja mukavan raikas. Piparkakuista tehty pohja sopi hyvin kakkuun. Glögikakun leipominen voisi muodostua vaikkapa joka vuotiseksi perinteeksi...


Pohja
150 g gluteenittomia piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinin mehua

Päällys
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä

Koristeeksi
kanelia
kanelitankoja
tähtianiksia

Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Valmista täyte. Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet mehuun. Anna hieman jäähtyä ja kaada mehu-liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli (tai vähintään 4 tuntia). Valmista päällys. Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet veteen. Kaada vesi-liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelö täytteen päälle varovasti, jotta ne eivät sekoitu keskenään. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kanelilla, kanelitangoilla ja tähtianiksilla.

Alkuperäinen resepti on Pirkan Mitä tänään syötäisiin -sivustolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti