lauantai 28. joulukuuta 2013

Punajuuribrulee

Joulupöydän todellinen yllättäjä oli tämä punajuuribrulee! Feta ja punajuuri osoittautuivat mitä oivallisimmaksi makuyhdistelmäksi. Innoitus tämän herkun tekemiseen tuli Pirkka-lehdestä 12/2013, mutta sävelsimme reseptiä jonkin verran.


500 g punajuuria
250 g perunaa
2 dl vispikermaa
4 keltuaista
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
ripaus mustapippuria
½ tl suolaa

4 rkl sokeria
200 g fetajuustoa
tuoretta timjamia

Kuori ja keitä punajuuret ja perunat kypsiksi. Soseuta juurekset sauvasekoittimella kattilassa. Lisää kerma, kevyesti rikki vatkatut keltuaiset, maissitärkkelysjauho, mustapippuri ja suola. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä päästä seosta kiehumaan! Kaada seos suorakaiteen malliseen vuokaan (esim. Teema). Anna jähmettyä huoneen lämmössä 15 minuuttia. Murusta sillä aikaa feta. Ripottele jähmettyneen punajuuriseoksen pinnalle sokerikerros. Polta sokeripinta käsikäyttöisellä polttimella rapeaksi. Lisää pinnalle fetamurut ja koristele tuoreilla timjaminoksilla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti