lauantai 28. joulukuuta 2013

Porkkana-parsakaalipatee

Tein ensimmäistä kertaa pateeta, koska se on mielestäni kaunis lisä tarjoilupöydässä. Tässä pateessa maistui mukavasti makea porkkana ja vähemmän makea parsakaali, mutta rakenne olisi saanut olla jämäkämpi. Eli ensi kerralla lisään perunajauhojen (ja munan) määrää, jotta patee pysyy paremmin kasassa. Ohje on HS:n Ruokatorstai-kirjasta.


Porkkanakerros
500 g porkkanaa
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja (näitä siis lisää!)
2 rkl siirappia
suolaa
valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Parsakaalikerros
500 g parsakaalia
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja (näitä jälleen lisää!)
2 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria

tuoretta timjamia (tai rucolaa)

Kuori porkkana ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Jaa parsakaali pieniksi nupuiksi, kuori tukeva varsiosa ja leikkaa se viipaleiksi. Kypsennä vihannekset erikseen höyryssä tai keitä vähässä vedessä ja valuta. Soseuta vihannekset erikseen kattiloissa. Lisää kumpaankin seokseen kerma, kananmuna ja perunajauhot. Lisää mausteet, tarkista maku. Vuoraa pitkä vuoka leivinpaperilla niin, että leivinpaperia riittää vähän vuoan reunojen ylikin (jotta voit lopuksi taittaa ne pateen päälle). Levitä pohjalle puolet porkkanasoseesta, väliin koko parsakaalisose ja päälle loput perunasoseet. Peitä vuoka leivinpaperilla. Kypsennä pateeta vesihauteessa uunin keskiosassa 175 asteessa 60 minuutin ajan. Jäähdytä patee hyvin ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa. Kumoa jäähtynyt patee ja leikkaa viipaleiksi. Koristele tuoreilla timjamin oksilla (tai rucolalla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti