sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Porkkanakuppikakut

Valmistin tapaninpäivän kahvipöytään kolme leivonnaista, jotka kaikki olivat minulle uusia tuttavuuksia. Ilokseni näistä porkkanakuppikakuista tuli todella meheviä, koska gluteenittomien leivonnaisten kanssa on usein se ongelma, että ne maistuvat tuoreinakin jo vähän kuivilta. Mutta porkkana tuo näihin sopivasti mehevyyttä, joten kuivuudesta ei ole tietoakaan! Tein leivokset jo edellisenä päivänä, koska minusta porkkanaleivonnaiset paranevat jonkin aikaa jääkaapissa oltuaan. Kuorrutteen voi myös valmistaa jo etukäteen ja pursottaa pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua. Ja jos et jaksa näpertää kuppikakkujen kanssa, tämä taikina taipuu oivasti yhdeksi porkkanakakuksi, jonka päälle voi perinteisesti levittää kuorrutteen ja hasselpähkinärouheen.


Noin 18 kpl

200 g porkkanoita
150 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl mantelijauhoja
1½ dl gluteenitonta jauheseosta
1 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 dl hasselpähkinärouhetta

Kuorrutus
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
50 g notkeaa margariinia

Koristeeksi
hasselpähkinärouhetta

Kuori ja raasta porkkanat. Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää jäähtynyt margariini muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon jauhoseos, porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Kaada taikina muffinivuokiin. Muistaa jättää kohoamiselle tilaa! Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä (ja tekeytyä hyvän aikaa jääkaapissa). Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja notkea margariini keskenään. Pursota kuorrutus muffinien päälle ja koristele hasselpähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti