Nautiskelemme mielellämme juustoilla ja ehdoton suosikkimme on manchego, joten pitihän sitä saada myös joulupöytään. Tällä kertaa meillä ei ollut tarjolla juustolautasta, vaan manchego löysi arvoisensa paikan salaatin kruununa.
150 g manchegoa
2 keltaista paprikaa
2 punaista paprikaa
1 jääsalaatti (ruukussa)
rucolaa (saman verran kuin jääsalaattia)
1 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
mustapippuria
tummaa balsamicoa
Ota manchego huoneenlämpöön. Pese paprikat ja leikkaa ne mukavan kokoisiksi paloiksi. Levitä paprikat pellille leivinpaperille, mausta oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Paahda uunissa 250 asteessa ylätasolla noin 8 minuuttia, jotta paprikat saavat sopivasti paahteisuutta ja väriä pintaansa. Paahda samalla pinjansiemenet pannulla vaalean ruskeiksi ja leikkaa manchego kolmion mallisiksi paloiksi. Revi jääsalaatti kulhoon ja lisää päälle huuhdottu rucola. Sekoita. Levitä päälle jäähtyneet paprikat, paahdetut pinjansiemenet ja manchegokolmiot. Pirskottele vielä päälle oliiviöljyä ja tummaa balsamicoa.
Tärkeä osa joulun tunnelmaa ovat kukkaset, joita meillä on onneksi tänä vuonna runsaasti.
Joulukaktus
Tulppaaneja
Orkidea
Amaryllis
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti