perjantai 27. joulukuuta 2013

Peruna-pekonitapakset

Tutustuin näihin ihaniin tapaksiin viikko sitten ystäväporukan pikkujouluissa, joihin jokainen toi muutamia pikkusyötäviä nyyttärihengessä. Vaikka tarjolla oli montaa muutakin herkkua, nämä jättivät pysyvän jäljen sydämeeni ja erityisesti makunystyröihini. Ja mikä parasta, näiden kanssa on mahdotonta epäonnistua. Päätin siis tehdä näitä tapaninpäivänä uudelleen ja jakaa iloista makusanomaa eteenpäin!


Noin 35 kpl

6 kiinteää perunaa
100 g pekonia
1 prk kapriksia
1 prk smetanaa
mustapippuria

Keitä perunat hyvissä ajoin (itse keitin edellisenä päivänä) kypsiksi, jotta ne ehtivät viilentyä ja kiinteytyä jääkaapissa. Paista pekonit ja kun ne ovat jäähtyneet, leikkaa niistä saksilla pienehköjä paloja. Leikkaa perunat noin 0,5 cm paksuisiksi kiekoiksi (pintojen tulee olla tasaiset molemmilta puolin eli jätä pienet kantit molemmilta reunoilta pois). Lado kiekot tarjottimelle. Lusikoi päälle vähän smetanaa, pari kaprista ja pekoninpala. Rouhi päälle mustapippuria. Nämä maistuvat parhaimmilta, kun ne ovat saaneet hetken tekeytyä huoneen lämmössä eli älä tarjoa näitä suoraan jääkaapista otettuina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti