perjantai 27. joulukuuta 2013

Tillipesto-graavilohi

Olemme kerran aiemmin graavanneet lohta, ja silloin lopputulos oli turhan suolainen, joten tällä kertaa olimme helläkätisempiä suolan kanssa. Ja hyväähän tästä tuli! Uutta potkua perinteiseen herkkuun toi tillipesto. Resepti on alkujaan Yhteishyvän Ruoka-lehden joulukuun 2013 numerosta.


1 kg lohifileetä nahalla
3 rkl sokeria
3 rkl karkeaa merisuolaa
ripaus (rouhittua) valkopippuria

Tillipesto
3 rkl kuorittuja manteleita
nippu tilliä
noin 5 rkl rypsiöljyä

Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahka alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee keskeltä kahteen osaan. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja valkopippuria. Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin ja vielä muovipussiin. Laita kala tekeytymään jääkaappiin vuorokauden ajaksi, laita päälle kevyt paino (itselläni oli litran maitotölkki). Käännä pakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti. Hienonna mantelit, tilli ja rypsiöljy sauvasekoittimella (tai tehosekoittimessa). Seoksesta tulee tulla notkeaa, jotta se on helppo levittää lohen päälle. Kun lohi on tekeytynyt vuorokauden ajan jääkaapissa, ota se leikkuulaudalle ja pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pinnalle tillipesto. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi nahasta irti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti