sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkapannacotta

Näitä pannacottia tarjoilin tapaninpäivän aterialla jälkiruoaksi. Makumaailma oli toimiva eikä tämä ollut liian raskas päätös aterialle kermasta ja valkosuklaasta huolimatta, mutta liivatetta tuli mielestäni hieman liikaa.


4 annosta

3 liivatelehteä (2½ voisi toimia paremmin)
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa

1 liivatelehti
2 dl pakastemustikoita
1 dl vettä

Valmista ensimmäinen kerros. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa (täysteholla 10-15 sekuntia kerrallaan aina välissä sekoittaen). Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Sekoita joukkoon sula suklaa ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Jaa seos annosmaljoihin tai laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli (tai vähintään 4 tuntia).

Valmista kiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Keitä mustikoita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat toiseen kattilaan ja painele lusikalla marjaseos siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi, lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Lusikoi kiille jähmettyneiden vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa. Koristele mustikoilla ennen tarjoilua.


Kreikkalaisen perinteen mukaan granaattiomena suojaa kotia ja tuo onnea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti