Jääkaapissamme pyöri jokseenkin orpoina pätkä purjoa, muutama mustajuuri, parhaat päivänsä nähnyt parsakaali, edelliseltä päivältä ylijäänyt uunilohenpala ja tilkka ruokakermaa. Löimme viisaat päämme yhteen ja mietimme mitä niistä saisi aikaan. Pienen pohdinnan jälkeen syntyi idea lohilaatikosta, jossa olisi perunan sijaan muita kasviksia. Lopputuloksena syntyi ravitsevaa ja maukasta arkiruokaa. Ei siis ollenkaan hullumpi jääkaapin tyhjennysruoka!
4-6 annosta
400 g kypsää lohta (esim. uunilohta tai loimulohta)
250 g parsakaalia
1 kesäkurpitsa
2 mustajuurta
10 cm purjoa
1 dl ruokakermaa
4 dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria myllystä
suolapippuria myllystä
3 rkl yrttisekoitusta
kourallinen tuoretta tilliä
Kuori mustajuuret ja leikkaa ne ohuiksi pyöreiksi lastuiksi. Kuutioi kesäkurpitsa pienehköiksi paloiksi. Laita mustajuurilastut ja kesäkurpitsanpalat uunivuoan pohjalle. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Paloittele lohi ja laita vuokaan vihannesten päälle. Lisää kalan päälle runsaasti tuoretta tilliä, hienonnettu purjo, reilun kokoiset parsakaalinpalat ja yrttisekoitus. Vatkaa kulhossa kevyesti sekaisin ruokakerma, maito ja kananmunat, lisää suolaa ja mustapippuria. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan. Mikäli pinta tummuu liikaa, kääntele laatikkoa lusikalla tai laita folio päälle suojaksi. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti