lauantai 6. kesäkuuta 2015

Balilainen kasviskeitto

Balilainen kasviskeitto sopii mainiosti alkuruoaksi, sillä keitto on kevyt ja ruokahalua nostattava. Arkisen oloisen keiton makumaailmassa on kuitenkin jonkin verran syvyyttä ilman, että tulisuus kuitenkaan korostuu. Uppopaistettu salottisipuli viimeistelee makunautinnon.




4-6 annosta

5 dl vaaleita sieniä maun mukaan
1 pieni porkkana
1½ dl pieniksi pilkottuja neulapapuja
5 valkosipulinkynttä
5 salottisipulia
1 sitruuna
5 kafferilimetinlehteä
1 kevätsipuli
1 (vahva) chili
1 litra kanalientä
kookosöljyä
mustapippuria myllystä
(suolaa myllystä)

koristeeksi: uppopaistettua salottisipulia


Siisti ja pilko sienet. Hienonna valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja salottisipulit. Kuutioi porkkana noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Halkaise sitruuna. Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota öljyssä valkosipuli, salottisipulit ja kevätsipuli kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita. Lisää sienet ja chili ja anna kypsyä hetken ajan välillä sekoittaen. Lisää joukkoon kanaliemi ja kafferilimetinlehdet sekä purista sitruunan mehu puolikkaista. Kiehauta ja lisää joukkoon porkkanakuutiot, vihreät pavut, mustapippuri ja tarvittaessa suola. Anna kiehua hetki. Tarkista maku. Annostele keitto kulhoihin ja koristele uppopaistetulla salottisipulilla.


Pitkää papua poikineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti