maanantai 8. kesäkuuta 2015

Sate empol - Balilaiset kanavartaat

Balilaiset kanavartaat eroavat "tavallisista" indonesialaisista kanavartaista siinä, että pienien kokonaisten kanapalojen sijaan niissä käytetään itse jauhettua kananlihaa. Purutuntumaa on siis vähemmän, mutta koska varras on kokolihasta valmistettu, se vetää selvästi pidemmän korren kuin eineskepakko. Vartaat ovat ehtaa balilaista street foodia, jolloin makukin on kohtalaisen arkinen. Ne tuovat kuitenkin mukavaa vaihtelua perinteisiin suomalaisiin grilliherkkuihin, ja valmistuvat helposti ja nopeasti vaikka työpäivän jälkeen. Vartaat ovat kohtalaisen pieniä, joten näitä kannattaa varata useampi per ruokailija - etenkin jos ne toimittavat yksinään pääruoan virkaa. Vartaiden makumaailma on verrattain mieto, joten nämä tekevät todennäköisesti kauppansa myös pikkuväelle. Ei siis muuta kuin grilli kuumenemaan ja vartaat tulille!




Noin 15 kpl

500 g broilerin rintafilettä
1¼ dl tuoretta kookosta karkeaksi raastettuna (tai jos käytät pakastettua, lisää 1 rkl kookoskermaa)
2 rkl keltaista perustahnaa
2 rkl palmusokeria
1 limetin lohko (eli ¼ limettiä)
1 rkl uppopaistettua salottisipulia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

lisäksi: 15 bambutikkua


Jauha kanan rintafileet sileäksi massaksi joko isossa morttelissa tai monitoimikoneessa. Laita kulhoon jauhettu kananliha, kookosraaste, keltainen perustahna, palmusokeri, uppopaistettu salottisipuli, suola ja mustapippuri. Purista joukkoon limettilohkon mehu. Sekoita hyvin, kunnes massa on tasaista. Ota noin 1 rkl massaa ja muotoile siitä pitkulainen ja pullea palko, ja paina se tiukasti bambutikun toisen pään ympärille. Tee samoin lopun massan kanssa. Grillaa kanavartaita kunnes liha tummuu eli muutaman minuutin ajan. Tarjoile salaatin, eri lisukkeiden tai riisin kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti