perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pepes tuna - Banaaninlehdessä höyrytetty tonnikala

Tässä todella helppo ja nopeasti valmistuva kalaruoka - kunhan vain keltaista perustahnaa on valmiina jääkaapissasi. Banaaninlehtiä löytyy Suomestakin aasialaisista marketeista, mutta paremman puutteessa voit kääräistä kalamassan myös alumiinifolioon. Annoksen ulkonäkö tosin kokee sen myötä melkoisen inflaation - mutta maku toki pysyy lähes samana. Halutessasi voit käyttää tonnikalan tilalla suomalaista vaalealihaista kalaa, esimerkiksi siika tai kuha sopivat varmasti hyvin.




4-6 annosta

500 g tonnikalafilettä
3 tomaattia
1 dl sitruunabasilikan lehtiä
2 rkl keltaista perustahnaa


1 limetin lohko (eli ¼ limetistä)

suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

lisäksi: banaaninlehtiä (tai alumiinifoliota)
             cocktailtikkuja


Leikkaa tonnikala 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Pilko myös tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sitruunabasilikan lehdet. Laita kulhoon tonnikala- ja tomaattikuutiot, sitruunabasilika ja keltainen perustahna. Purista päälle limetinlohkon mehu ja rouhi lopuksi suolaa ja pippuria. Sekoita massa käsin tasaiseksi. Laita 2 rkl massaa banaaninlehden päälle. Rullaa lehti pitkittäissuunnassa niin, että massa jää sisälle. Kiinnitä rulla molemmista reunoista cocktailtikun avulla. Höyrytä rullia 10 minuutin ajan. Mikäli haluat, voit vielä lopuksi grillata rullia noin 3 minuutin ajan, jotta banaaninlehdet tummuvat kauniisti ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti