keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Lawar Bali - Balilainen papusalaatti

Tässä todella toimiva lisukesalaatti niin aasialaisten ruokien kuin suomalaisen grillisapuskankin kylkeen! Salaatti on raaka-aineisiin nähden jopa yllättävän mehukas ja raikas sekä papujen ansiosta myös ruokaisa. Pavuthan eivät ole vakiokamaa suomalaisissa kylmissä lisukkeissa saati salaateissa, joten tämä papusalaatti tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin vihersalaatteihin.




4-6 annosta

250 g neulapapuja
5 dl mungpavun ituja
1¼ dl tuoretta kookosta karkeaksi raastettuna (jos käytät pakastettua kookosta, lisää 1 rkl kookoskermaa)
1 porkkana
1 rkl palmusokeria
1 rkl uppopaistettua salottisipulia
½ limetti
½ tl suolaa


Keitä neulapapuja ja mungpavun ituja vedessä 2 minuutin ajan (ei niin kauan, että kiinteä rakenne kärsii). Laita mungpavun idut tarjoilukulhoon. Leikkaa neulapavut noin ½ cm paksuiksi paloiksi ja lisää tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon raastettu kookos. Kuori porkkana, leikkaa se ohuiksi tikuiksi (julienne) ja kaada tarjoilukulhoon. Lisää päälle vielä keltainen perustahna, palmusokeri, uppopaistettu salottisipuli, suola ja puristettu limetin mehu. Sekoita ainekset (käsin) huolellisesti sekaisin ja tarjoile salaatti laakeasta vadista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti