tiistai 2. kesäkuuta 2015

Oliivi-parmesaanikastike

Illallisen pääruokana tarjoilimme hieman uudenlaisen muunnelman jo aiemmin hyväksi havaitusta karitsa-annoksesta. Tällä kertaa tarjoilimme annoksen lämpimänä, joten marinoimme karitsan vain kertaalleen. Lisukkeina tarjosimme grillattua parsaa, keitettyjä varhaisperunoita, uunissa kuivattuja kirsikkatomaatteja, paahdettuja pinjansiemeniä ja oliivi-parmesaanikastiketta. Kastike oli annoksen musta hevonen, sillä en ole oikeastaan oliivien ystävä. Olen kuitenkin kuullut parsan ja oliivien liittoa kehuttavan monessa eri yhteydessä, joten päätin ottaa riskin ja kokeilla onko puheissa perää. Lopputuloksena oli mielettömän hyvä pääruoka, jota itse kokkikin innostui kehumaan! Parmesaani pyöristi juuri sopivasti oliivien voimakasta makua, ja kastike muodosti taivaallisen liiton parsan ja karitsan kanssa. Lienee siis turha sanoa, että tätä soosia tehdään meillä vielä toistekin. Seuraavasta postauksesta löytyy kesäinen jälkiruoka, joka päätti kaikin puolin onnistuneen illallisen.
Oliivi-parmesaanikastike

4 annosta

1 isohko salottisipuli
rypsiöljyä
1 dl kalamata oliiveja
noin 2 dl vasikanlientä (esim. Puljonki)
½ Knorr Fond "du Chef" tumma naudanliha-annosfondi (Rich Beef)
1½ dl raastettua parmesaania
2 tl tuoreita timjamin lehtiä


Hienonna sipuli. Poista oliiveista siemenet ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. Paista sipuli öljyssä kasarissa korkeassa lämpötilassa. Lisää oliivit, vasikanliemi ja puolikas annosfondi. Kiehauta. Lisää parmesaani ja timjamin lehdet. Kun juusto sulaa, se palaa helposti pohjaan, joten ota kasari pois liedeltä välittömästi. Tarjoile heti.
Herkulliset uunissa kuivatut kirsikkatomaatit sulostuttavat herttaisella ulkonäöllään ja pehmeän intensiivisellä maullaan. Ne sopivat tarjottavaksi melkein minkä kanssa vaan. Voit laittaa niitä esimerkiksi salaatteihin, liha- ja kanaruokiin sekä risoton tai pastan sekaan.
1 kommentti:

  1. Onko Knorr Fond "du Chef" tumma naudanliha-annosfondi (Rich Beef) oikeasti gluteenitonta? Pakkauksessa mainitaan ohramallasuute.

    Keliakialiiton mukaan tavanomainen ohramallasuute ilman "gluteeniton" -merkintää ei käy gluteenittomaan ruokavalioon.

    VastaaPoista