Nyt on taas raparperiaika. Minä aloitin tänä vuonna raparperikauden leipomalla murupiirakan, joka maistui helteisenä kesäpäivänä vaniljajäätelön kanssa todella taivaalliselta! Raparperin happamuus tuo mukavasti kontrastia makeisiin leivonnaisiin. Raparperikauden päätyttyä tätä voi leipoa korvaamalla raparperin marjoilla tai vaikkapa omenalla (jolloin päälle kannattaa ripotella hieman kanelia).
Tästä reseptistä tulee pellillinen. Jos haluat leipoa yhden piirakkavuoallisen, puolita ainekset.
Muruseos:
8 dl Semper Fin Mix -jauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
7 vartta raparperinpaloja
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään, ja lisää joukkoon lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon siten, että toiseen tulee 2/3 (pohjataikina) ja toiseen 1/3 (pintamuru). Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunivuoalle. Ripottele pohjataikinan päälle raparperinpalat. Sekoita raha, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele lopuksi muruseos pinnalle. Paista piirakkaa uunin keskiosassa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Piirakka on kypsää, kun puiseen hammastikkuun ei piirakkaan tökättynä jää yhtään taikinaa kiinni. Anna jäähtyä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera!
Valmiina uuniin menossa.
Todella hyvää ja mehevää !
VastaaPoistaHienoa, että maistui! :)
Poista