Pienet suolapalat sopivat noutopöytään ympäri vuoden. Vaikka niiden tekeminen ottaa oman vaivansa, lopputulos palkitsee näyttävyydellään. Lohi- ja poromassan voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään, mutta katkarapumassa kannattaa tehdä tarjoilupäivänä. Jokaisesta ohjeesta tulee noin 40 kpl.
Lohisuolaiset:
100 g lämminsavulohta
1 dl tilliä
kaksi kevätsipulinvartta (tai pieni pätkä purjoa)
100 g ruohosipulituorejuustoa
80 g ranskankermaa
2 tl sinappia (gluteenitonta!)
1 tl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
gluteenitonta saaristolaisleipää
koristeeksi tuoretta tilliä
Laita kulhoon hienonnetut lämminsavulohi, tilli ja kevätsipulinvarsi. Lisää loput massan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa leipäsiivut neljään osaan. Laita pieni määrä lohimassaa jokaiselle leipäpalalle ja koristele tuoreella tillillä.
Porosuolaiset:
100 g kylmäsavuporosiivuja
½ punasipuli
100 g piparjuurituorejuustoa
150 g ranskankermaa
4 minisuolakurkkua
ripaus mustapippuria
gluteenitonta saaristolaisleipää tai tummaa limppua
gluteenitonta saaristolaisleipää tai tummaa limppua
koristeeksi minisuolakurkkua ja persiljaa
Laita kulhoon hienonnetut poro, punasipuli ja minisuolakurkut. Lisää joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma, ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla. Leikkaa leipäsiivut neljään osaan. Laita pieni määrä poromassaa jokaiselle leipäpalalle, ja koristele minisuolakurkulla ja persiljalla.
Katkarapusuolaiset:
150 g katkarapuja (pakaste)
2 kananmunaa
½ punasipuli
2 rkl kapriksia
150 g ranskankermaa
½ dl hienonnettua tilliä
1-2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
gluteenitonta saaristolaisleipää
koristeeksi katkarapuja, kapriksia ja tilliä
Ota katkaravut huoneenlämpöön sulamaan. Keitä kananmunat koviksi, noin 10 min. ajan. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Valuta sulaneet katkaravut ja hienonna ne sekä kaprikset. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa ranskankerma, munat, katkaravut, sipuli, kaprikset, tilli ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa leipäsiivut neljään osaan. Laita pieni määrä katkarapumassaa jokaiselle leipäpalalle. Koristele katkaravulla ja kapriksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti