maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kesäsilakat

Meillä syödään joka kesä mökillä muurinpohjapannulla paistettuja silakoita. Haemme silakat perinteisesti Taivassalon Silakrysäys-tapahtumasta, jossa muuten tänä kesänä oli ennätysmäärä kävijöitä. Gluteenitonta mieltä lämmitti se, että tarjolla oli tavallisten munkkien lisäksi gluteenittomia munkkeja - ja vieläpä todella meheviä. Mutta kyllä silakat olivat silti päivän ehdoton kuningas! Vaikka silakat tyypillisesti leivitetään ruisjauhoilla, niin gluteeniton korppujauho ajoi asian aivan yhtä hyvin. Ensi vuonna taas uudestaan!




silakoita
vettä
gluteenittomia korppujauhoja
(suolaa)
rypsiöljyä
voita

Perkaa silakat ja puhdista ne vedessä. Laita kulhoon korppujauhoja ja suolaa mikäli korppujauho ei sisällä suolaa jo entuudestaan. Kierittele silakat korppujauho-suolaseoksessa. Paista silakat rapeiksi öljy-voiseoksessa muurinpohjapannulla kaasun tai nuotion lämmössä. Nauti heti!



Leivitetyt silakat valmiina paistettaviksi.


Siinä niitä nyt on.


Syödään jo!


2 kommenttia:

  1. Kiva että maistuivat :) Terkuin Paistaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takuulla maistui! Ensi vuoden Silakrysäystä odotellessa... :)

      Poista