sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lämmin ja pirteä kasvissalaatti

Tässä salaatissa on mukavasti eri makuja ja kerroksellisuutta, ja se sopii mainiosti grillilihan tai -kanan kaveriksi. Meillä oli tällä kertaa ribsejä, nam! Granaattiomenansiemenet tuovat salaattiin kirpeyttä ja vesimeloni makeutta. Vesimelonia voi myös halutessaan grillata. Kurpitsansiemenet antavat salaatille tekstuuria ja halloumi taasen suolaisuutta. Toimii!




2-3 eri salaattia
kevätsipulinvartta
½ kurkku
1 vihreä paprika
kurpitsansiemeniä
granaattiomenansiemeniä
1/4 vesimeloni
halloumia
oliiviöljyä
balsamietikkaa
mustapippuria


Revi salaatti käsin kulhoon. Pilko joukkoon kevätsipulinvarsi ja kurkku. Mausta oliiviöljyllä, balsamietikalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja granaattiomenansiemeniä. Lohko paprika reiluiksi paloiksi ja vie grillille odottamaan. Kuutioi vesimeloni ja laita salaattiin siemenien päälle. Mikäli haluat lihaisampaa makua, jätä osa vesimelonista isommiksi paloiksi, suolaa, pippuroi ja rypsiöljyä ne kevyesti ja vie grillille. Leikkaa halloumi viipaleiksi. Kypsennä grillissä ensin paprikapalat ja vesimeloni (noin 2-3 min. per puoli), ja kypsennä lopuksi pikaisesti halloumi (noin 30 sek. per puoli). Lado salaatin päälle lämpimät paprikapalat, vesimeloni ja halloumi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti