lauantai 30. marraskuuta 2013

Uunijuurekset ja entrecôte

Pikkujouluviikonlopun ja onnistuneen shoppailutourneen kunniaksi nautimme lauantain illalliseksi kunnon pihvit oivien lisukkeiden kanssa. Lihan virkaa toimitti tällä kertaa entrecôte eli naudan välikyljys, jossa on sen verran rasvaa itsessään, että paistaminen sujuu aika helposti. Yksi talviajan vakiojuttumme ruokalautasella on uunijuurekset, jotka ovat helppoja valmistaa, kohtalaisen terveellisiä ja erittäin maukkaita. Uunijuurekset eivät ole mitään pikaruokaa, joten ne sopivat arkea paremmin viikonlopun viettoon. Pelkästään pilkkomiseen kuluu helposti puolisen tuntia, joten joskus on meilläkin kokki joutunut ottamaan huikopalaa ruoan valmistumista odotellessaan...

Uunijuurekset

Uunipellillinen (3-4:lle)

3 kiinteämaltoista perunaa
2 punajuurta
2 porkkanaa
½ lanttu
3 sipulia

hunajaa
timjamia
mustapippuria
suolaa
rypsiöljyä

Kuori muut juurekset paitsi peruna. Puhdista perunat. Lohko perunat, sipulit ja punajuuret, ja tee porkkanasta ja lantusta reiluhkon kokoisia suikaleita. Levitä juurekset leivinpaperille pellille. Rouhi juuresten päälle suolaa, pippuria ja timjamia (sipuleihin ja perunoihin runsaammin) sekä pirskottele rypsiöljyä kohtalaisen anteliaalla kädellä. Pursota hunajaa lanttujen, sipuleiden ja punajuurien päälle, punajuuriin voit laittaa vähän reilummin. Paista vihannneksia uunissa 175 asteessa noin 1 tunnin ajan. Mikäli esim. sipulit tummuvat liikaa, laita päälle leivinpaperi suojaksi.


Pihvin paistaminen

Käytimme valurautapannua, johon panimme vähän rypsiöljyä ja voita kuumenemaan. Kun voi-öljyseos kuplii, lisää pannulle pihvit. Paistoimme pihvejä 3+2 minuuttia, ja tuloksena oli medium miinus. Ota pihvit pois pannulta tasolle lepäämään. Rouhi suolaa ja pippuria myllyistä niskaan, ja se on siinä.



Kastike

2 dl Créme Bonjour Pippuri -ruokakermaa

Tällä kertaa menimme kastikkeen kanssa sieltä mistä aita on matalin, joten mene sinäkin. Kun olet ottanut pihvit pois pannulta kaada hyvien pannulla olevien jämien joukkoon tölkki pippurilla maustettua ruokakermaa. Keitä kokoon muutama minuutti runsaalla lämmöllä. Lusikoi lautasella pihvien ja juuresten päälle.


Ei auttanut laulu eikä loitsu, sillä piffi ei päässyt pakoon vaan päätyi lopulta lautaselle.
Oli muuten melkoinen työ tuon raksamiehen kokoisen piffin tuhoamisessa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti