torstai 14. marraskuuta 2013

Suklainen juustokakku ja marjakastike

Viikko sitten juhlimme mieheni valmistujaisia (vihdoin!), joiden tarjoiluihin minäkin kannoin oman korteni kekoon. Miehen veli on ammattikokki, joten hän vastasi ruokapuolesta - ja tosi loistavasti vastasikin! Harmi vaan, ettei niistä herkuista ole kuvia eikä reseptejä, taisivat kadota vieraiden suihin liian nopeaan... Minun vastuulle jäi jälkiruokakakut, voileipäkakku sekä suolainen piirakka, jota olen muuten hehkuttanutkin jo täällä. Makeiden kakkujen osalta en välitä kermapursotuksista enkä varsinkaan perinteisistä sokerikakkupohjista, joten tein jälleen kerran hyydykekakkuja. Teemana oli tällä kertaa suklaa ja marjat. Kaikki kakut onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka joukossa oli useampi uusi tuttavuus. Ainoan ongelman toi runsaasta vierasjoukosta ja sen ilottelusta lämmennyt huoneilma, joka aiheutti tuhoa mm. kakkujen koristeille (en ollut temperoinut suklaata ennen koristeiden pursotusta).

Kakkukavalkadin avatkoon tämä suklainen juustokakku, jota tein ensimmäisen kerran. Ohje on uusimmasta Pirkka-lehdestä. Kakku oli helppo toteuttaa ja se maistui täyteläisen suklaiselta, joten marjakastike toimi hyvänä kyytipoikana.


12 annosta

Pohja:
200 g Semper Digestive-keksejä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
75 g voita tai margariinia

Täyte:
200 g tummaa suklaata
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
180 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurttia
3/4 dl sokeria

Marjakastike:
300 g pakastevadelmia
2 rkl sokeria
1 rkl vettä

Koristeluun:
maitosuklaata

Hienonna keksit. Itse teen tämän aina laittamalla keksit sopivan kokoisen Minigrip-pussin sisään, sulkemalla sen ja hakkaamalla keksejä jämerällä kaulimella kivitason päällä. :) Sama homma onnistuu myös monitoimikoneella, mutta se ei ole laisinkaan niin hauskaa. Sekoita joukkoon kaakojauhe. Sulata rasva ja lisää se muruihin. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin tekeytymään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovasti. Itse pidän mikroa 600 W teholla ja lasken 10 sekuntia, minkä jälkeen sekoitan suklaata lusikalla. Tätä toistan niin kauan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike ja vispikerma erikseen vaahdoksi. Lisää ne suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää myös turkkilainen jogurtti ja sokeri. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet kylmästä vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita, kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos täytteeseen huolellisesti sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta (tämä onnistuu hyvin tekemällä lusikalla kevyttä ylös-alas-liikettä ympäriinsä). Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Keitä vadelmia, vettä ja sokeria kattilassa parin minuutin ajan, kunnes vadelmat alkavat hajota. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai jos haluat hifistellä, paseeraa se siivilän läpi sileäksi.

Koristeita varten sulata suklaa mikrossa yllä olevan ohjeen tapaan. Laita suklaa pursottimeen ja pursota siksakkuvioita haluamasi kokoisille leivinpaperin paloille. Rullaa leivinpaperin palat ja kiinnitä liittimillä, ja pistä jääkaappiin tekeytymään. Koristeita voi tehdä kerralla runsaastikin, koska ne säilyvät hyvin pakkasessa leivinpaperien sisällä muovipurkin suojassa. Laita koristeet kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät mahdollisimman pitkään hyvän näköisinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti