perjantai 15. marraskuuta 2013

Marianne-juustokakku

Tässä toinen makea kakku, jotta tarjoilimme mieheni juhlissa. Tämä kakku on vanha ohje, ja olen tehnyt tätä kakkua monta kertaa, koska se on yksi ehdottomista kakkusuosikeistani! Pohjaan voi suklaakeksien sijaan laittaa kaura- tai digestivekeksejä, ne sopivat tähän myös todella hyvin. Vaaleassa täytteessä rahka on terveellisempi versio, mutta halutessaan rahkan voi korvata myös maustamattomalla tuorejuustolla, jolloin saa hieman täyteläisemmän kakun. Mansikka ja Marianne Crush sopivat mielettömän hyvin yhteen, joten niitä kumpaakaan ei kannata vaihtaa mihinkään! :)


12 annosta

Pohja:
200 g Semper suklaakeksejä
75 g margariinia tai voita

Alempi täyte:
1 pss (noin 150 g) Marianne Crush -rouhetta
200 g rahkaa
2 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Ylempi täyte:
400 g pakastemansikoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Koristeet:
maitosuklaata

Murenna keksit ja sekoita sulatettu margariini tai voi joukkoon. Painele keksi-voiseos irtopohjavuokaan pingotetun leivinpaperin pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin tekeytymään. Sekoita rahka, Marianne Crush ja vaahdotettu vispikerma keskenään. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivate-vesiseos hyvin juustoseokseen, ja kaada keksipohjan päälle vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, itse pidän yleensä yön yli. Sulata marjoja mikrossa hieman ja sekoita ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sokerin kanssa. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan mehuun. Sekoita liivate-mehuseos marjojen joukkoon hyvin ja kaada vuokaan jähmettyneen Marianne Crush -seoksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.

Koristeita varten sulata maitosuklaata mikrossa. Kaada sula suklaa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille perhosen mallisiksi. Siirrä jääkaappiin jähmettymään avatun lehden avulla tuettuina, jotta saat perhosiin oikean asennon. Laita koristeet kakun päälle vasta tarjoiluhetkellä, jotta ne säilyvät hyvinä mahdollisimman pitkään.

2 kommenttia:

  1. Kuinka paljon tuota vispikermaa tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, vispikerma oli tosiaan unohtunut aineksista. Määrä on 2 dl.

      Poista