lauantai 16. marraskuuta 2013

Sitruunainen vadelma-valkosuklaa-juustokakku

Tämä oli juhlien kolmas makea kakku. Bongasin kakun ohjeen naistenlehdestä Fazerin mainoksesta. Reseptissä on käytetty uutta Fazerin sitruunaista valkosuklaata, joka on tehty leivontaa varten. Suklaatuote oli todella maukas ja laadukkaan oloinen ja sitä oli helppo työstää. (Paketin kannessa olevat macaronit vaikuttivat myös herkullisilta ja suklaan maku sopii niihin uskoakseni tosi hyvin eli niitäkin voisi kokeilla jossain vaiheessa.) Suklaa maistui myös sopivasti valmiissa kakussa, joskin se olisi varmasti ollut maukasta ilman suklaatakin! Tämä ei ollut mielestäni laisinkaan tunkkainen juustokakku, vaan sopivan raikas. Vaikka tuoreet vadelmat ovat tähän aikaan vuodesta tyyriitä, niihin kannattaa ehdottomasti satsata mikäli tätä kakkua tekee, koska jäiset vadelmat suttaavat ja vetistävät ikävästi kakkua niin sisältä kuin erityisesti koristelun osalta.


12 annosta

Pohja:
200 g Semper kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
300 g ranskankermaa
200 g Fazer sitruuna-valkosuklaata
200 g tuoreita vadelmia

Koristeluun:
3 dl ranskankermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tuoreita vadelmia

Hienonna kaurakeksit hienoksi. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Peitä irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm) leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin tekeytymään.

Valmista täyte. Sulata sitruuna-valkosuklaa mikrossa (ohje esim. pakkauksen kyljessä).Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes seos on sileää. Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sulatettu sitruuna-valkosuklaa. Kääntele lopuksi täytteeseen tuoreet vadelmat. Lusikoi täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Paista kakkua 160-asteisessa uunissa keskitasolla noin 70 minuutin ajan. Kakku kohoaa uunissa melkoisesti, mutta sitä ei kannata pelästyä, koska pinta laskeutuu kyllä uunista pois ottamisen jälkeen. Laita päälle leivinpaperi mikäli kakun pinta meinaa tummua uunissa liikaa. Jäähdytä kakku hyvin huoneenlämmössä ja anna sen vielä tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos jääkaappiviileän kakun päälle. Asettele tuoreet vadelmat kauniisti pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti