tiistai 29. lokakuuta 2013

Jauheliha-kasviswokki

Tässä helppo, maukas ja terveellinen arkiruoka, joka vielä valmistuukin nopeasti! Tähän voi heittää monenlaisia kasviksia, mutta minulla on tapana pitää tämä versio aika simppelinä. Wokeissa tärkeää on se, ettei paista aineksia liian kauan, jotta ne säilyvät sopivan rapsakoina. Lisäksi wokit kannattaa tarjota heti, jotta ne eivät nahistu. Vatsa kiittää!


Kahdelle

250 g jauhelihaa
½ pienehkö kaali
1 porkkana
½ punainen paprika
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
(chiliä/chilikastiketta)

Paista jauheliha wokissa, mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon pieniksi pilkotut sipulit ja valkosipulit. Anna paistua sen aikaa, että ne saavat vähän väriä. Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja soijakastike, paista kohtalaisen runsaalla lämmöllä pari minuuttia käännellen. Lisää joukkoon tulitikkumalliin leikattu porkkana, paista jälleen muutama minuutti välillä käännellen. Lisää lopuksi pilkottu paprika, kääntele joukkoon ja anna paistua vielä parisen minuuttia. Tarkista maku ennen tarjoilua!

Meillä minä otan aina oman annokseni ennen kuin mies lisää chiliä joukkoon, koska en pysty syömään tulisia ruokia. Tämä ruoka on siis todennetusti hyvää chilipotkun kanssa tai ilman sitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti