maanantai 12. elokuuta 2013

Zisconmaggaraa

Yksi aivan ehdoton arjen keittoruokasuosikkini on siskonmakkarakeitto. Se on sinänsä jännä juttu, koska a) en ole erityisesti sianlihan ystävä ja b) en ole erityisesti makkaroiden ystävä. Eli kun kaksi ei-niin-hyvää pistetään yhteen siitä tulee loistavaa - varsin loogista ruoka-ainepäättelyä! Joka tapauksessa tämä on hyvä keitto, joka on saanut mainion lisäyksen anoppini käytännöistä. Hän nimittäin soseuttaa keittojuurekset ennen muiden ainesten lisäämistä. Tämän avulla keitto tulee hieman sameammaksi eikä ikäviä valmiskeittojuurespaloja tarvitse koettaa nielaista puraisematta maukkaampien itse pilkottujen juuresten joukosta. Toinen kiva, ei ehkä niin tyypillinen, muutos on laittaa kasvisliemikuutioiden sijaan kanaliemikuutioita. Ne tuovat vähän enemmän makua ja kauniin värin liemeen.



Neljälle

1½ l vettä
1 pss (200 g) keittojuureksia
1 sipuli
6 kiinteämaltoista perunaa
3 porkkanaa
2 kanaliemikuutiota
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
400 g siskonmakkaroita

Laita kattilaan 3 dl vettä ja keittojuurekset kiehumaan. Anna juuresten kiehua kypsiksi (noin 5 min.) sillä välin kun kuorit ja pilkot perunat sekä porkkanat kuutioiksi ja sipulin pieneksi. Keittojuuresten ollessa kypsiä soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää loput 12 dl vettä, pilkottu sipuli sekä peruna- ja porkkanakuutiot. Lisää myös mausteet, ja anna kiehua rauhallisella lämmöllä noin 10 min. eli kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Purista siskonmakkarapallerot joukkoon ja keitä vielä ne kypsiksi. Anna jäähtyä hetki ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti