sunnuntai 11. elokuuta 2013

Turun parhaat gluteenittomat pizzapaikat

Välillä on mukava herkutella pizzan parissa, ja gluteenittomaan ruokavalioon siirtymisen myötä nousikin mieleeni huoli siitä, että nautinnolliset pizzat ovat mennyttä elämää. Aika pian kuitenkin huomasin huoleni turhaksi, sillä suht monesta paikasta on nykyään mahdollista saada gluteenitonta pizzaa. Turusta olen löytänyt pari helmeä. Ensimmäinen näistä on Pizzaline, jolla on muuten Turun lisäksi liikkeet Raisiossa ja Kaarinassakin. Pizzalinelta on mahdollisuus saada kaikki pizzat gluteenittomana. Pizzalinen gluteeniton pizzapohja muistuttaa tavallista pannupizzapohjaa eli on aika paksu ja mehevä, vähän rapea. Ison lisäplussaan Pizzaline saa siitä, että gluteenittomasta pizzasta ei tarvitse maksaa lisämaksua.

Toinen, ja ehkäpä edellistä vielä hieman kiiltävämpi, helmi on Turun klassikkopizzapaikka Dennis, jolla on ravintolat myös Helsingissä (useampikin itse asiassa), Kirkkonummella ja Tampereella. Dennis on perustettu Turun Linnankadulle jo vuonna 1975 eli turkulaiset ovat saaneet nauttia Dennis Rafkinin pizzoista jo useamman vuosikymmenen ajan. Myös Denniksessä on mahdollista saada kaikki pizzat gluteenittomana. Gluteenittomasta pizzasta saa pulittaa 1,70 euroa ekstraa, mutta pizza on pienen lisämaksun arvoinen. Pizzapohja on todella ohut ja muistuttaa siten tavallista vehnäpizzapohjaa. Pohjassa ei ole juurikaan sitkoa, mutta se on silti todella hyvää! Pizza on aika iso kooltaan, joten voit syödä osan pizzasta paikan päällä ja pyytää loput dogibägissä mukaan.


3 kommenttia:

  1. Pizza Perez Kärsämäessä on ihan ehdoton. Gluteeniton versio vähän kärsii verrattuna vehnään, mutta täytteet lopulta pizzan tekee. Suosittelen. Mun tuttavapiirissä ajetaan Raisiosta asti hakemaan pizzat Perezistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen myös kuullut kehuja Pizza Perezistä, mutta en ole koskaan käynyt siellä - täytyy kyllä nyt kokeilla eli kiva kun muistutit!

      Poista
  2. Kiva sivusto ja atikkeli, mutta valitettavasti noissa molemmissa pizzoissa on venhnätarkkelystä, splizzeria ja kotipizza taitaa olla ainoat, joilla ei ole.

    VastaaPoista