2-4 syömärille nälän suuruuden ja lisukkeiden määrän mukaan
8 kiinteämaltoista perunaa
1 pkt (400 g) grillimakkaraa
2 sipulia
Vogelin Herbamare yrttisuolaseosta ja/tai grillimausteseosta
margariinia
Keitä kiinteämaltoiset perunat kypsiksi mielellään jo edellisenä päivänä tai ainakin useita tunteja ennen kuin alat valmistaa pyttipannua. Parhaita perunoista tulee, kun pidät niitä yön yli jääkaapissa, jolloin ne pysyvät paistettaessa paremmin koossa. Kuutioi perunat ja grillimakkara sekä silppua sipulit pieniksi. Mikäli sinulla ei ole mielettömän isoa muurinpohjapannua, kannattaa ottaa kaksi eri paistinpannua makkaroita ja perunoita varten. Itse tykkään, että sipulit tummuvat kunnolla, joten aloitan ruskistamalla niitä margariinissa ensin hetken aikaa itsekseen. Mikäli pidät vaaleammista sipuleista, lisää ne perunoiden joukkoon vasta kun perunat ovat saaneet väriä. Tätä ruokaa tehdessä ei kannata säästellä lieden lämmön kanssa, koska vain riittävän kova lämpö (ja sopiva määrä rasvaa) antaa perunoille ja makkaroille rapean ja kauniin pinnan. Itse pidän liettä täysillä lähes loppuun asti, mutta tietysti lieden tehokkuuskin vaikuttaa paljon. Paistamisen yhteydessä mausta ainekset yrttisuolalla ja/tai grillimausteella. Jotkut vannoutuneet mustapippurifanit saattavat rouhaista vähän sitäkin joukkoon. Kun olet paistanut aineksia hyvän aikaa eli noin 15 minuuttia, yhdistä ainekset keskenään yhdellä pannulla, sekoita vielä ja tarjoile!
Potaatit pannulla paistumassa.
Joku saattaisi lisätä valmiiseen annokseen ketsuppia ja/tai sinappia.
Minä pistin tällä kertaa ääntä kohti ihan naturellina vaan. Ja tietysti hieman lämpimän maidon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti