perjantai 25. syyskuuta 2015

Simppeli ja terveellinen päärynäjälkiruoka

Tässä ihanan raikas ja todella yksinkertainen jälkiruoka, joka saa avokadosta jäätelömäistä kermaisuutta. Tehosekoittimen kannattaa antaa pyöriä hyvä tovi, jotta massasta tulee silkinpehmeää ja kevyttä. Rakenne on oikea, kun jälkiruoka sulaa suuhun. Tämä sai maistajien suut hymyilemään ja kelpaa varmasti myös lapsille!




2-3 annosta

3 erittäin kypsää päärynää
1 avokado
noin 1 dl mantelijuomaa (tai maitoa)
ripaus kanelia
tilkka vanilja-aromia
mulperimarjoja


Kuori ja paloittele päärynät, ja laita ne pakkaseen useammaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Laita tehosekoittimeen jäiset päärynäpalat, paloiteltu avokado ja sen verran mantelijuomaa, että saat tehosekoittimen pyörittämään massaa. Aja tasaiseksi ja ilmavaksi massaksi. Mausta kanelilla ja vanilja-aromilla, ja anna massan pyöriä vielä. Lusikoi jälkkäri annosmaljoihin ja koristele kanelilla ja mulperimarjoilla. Tarjoile heti.

Mikäli haluat massasta jäätelömäisempää, kaada valmis massa kulhoon ja laita pakastimeen toviksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti