torstai 24. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsarullavuoka

Tässä oikein näppärä ja maukas kasvispainotteinen vuoka arkeen tai vaikkapa viikonlopun saunailtaan. Makumaailmassa painottuvat juustot, tomaatit ja yrtit. Koska vuokaan ei tule kermaa, lopputulos on verrattain kevyt. Ole varovainen suolan kanssa, koska sekä feta että kaprikset tuovat ruokaan suolaisuutta. Mikäli sinulla ei ole arjen kiireessä aikaa väkerrellä kesäkurpitsarullia, voit raastaa kaiken kesäkurpitsan ja vain sekoittaa ainekset keskenään kulhossa ennen vuokaan kaatoa. Tällöin kuitenkin rullien antama miellyttävä purutuntuma jää pois. Kasvisversion puolestaan saat esimerkiksi korvaamalla jauhelihan karkealla soijarouheella.



4 annosta

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
vettä
suolaa

3 dl tuoreita suppilovahveroita
400 g jauhelihaa
2 tl yrttisekoitusta
1 tl smoked paprikaa
mustapippuria myllystä
suolaa

200 g fetajuustoa
4 tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
3 rkl kapriksia
2 tl yrttisekoitusta
1 tl timjamia
reilusti mustapippuria myllystä
250 g juustoraastetta
öljyä


Huuhdo kesäkurpitsat ja leikkaa päät pois. Siivuta kesäkurpitsat isolla veitsellä pituussuunnassa noin ½ cm paksuiksi siivuiksi. Keitä siivuja reilusti suolatussa vedessä 2 min. ajan, jotta ne hieman notkistuvat. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy.

Raasta kesäkurpitsojen reunapalat karkeaksi raasteksi ja laita isoon kulhoon. Pienennä halutessasi hieman suppilovahveroita ja paista niistä neste pois kuumalla puhtaalla paistinpannulla, kaada kuivat sienet kulhoon kesäkurpitsaraasteen joukkoon. Paista jauheliha ja mausta yrttisekoituksella, smoked paprikalla, mustapippurilla ja suolalla. Kaada kulhoon. Murusta feta, pieneksi kuutioidut tomaatit, tomaattipyre, hienonnettu valkosipulinkynsi, hienonnettu chili, kaprikset ja mausteet kulhoon. Lisää lopuksi hieman yli puolet juustoraasteesta. Sekoita hyvin. 

Öljyä uunivuoka. Ota kesäkurpitsasiivu ja laita reilu ruokalusikallinen täytettä sen toiseen päähän. Rullaa niin, että täyte jää sisälle ja aseta pystyyn uunivuokaan. Tee samoin kaikille kurpitsasiivuille. Täytettä on runsaasti, joten lusikoi sitä rullien väliin niin, että rullat eivät kosketa toisiaan. Pirskota päälle hieman öljyä (itse käytin avokadoöljyä) ja ripottele lopuksi jäljellä oleva juustoraaste. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuutin ajan. Anna makujen tekeentyä hetki ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti