Syksy kolkuttelee ovella, mutta raparperikausi jatkuu vielä! Tällä kertaa saimme uljaita raparperinvarsia rakkaan ystäväni pihamaalta. Suurin osa varsista päätyi kuorinnan ja pilkonnan jälkeen pakastimen syleilyyn, mutta pakkohan niistä oli heti tuoreeltaankin jotain herkkua tehdä. Tällä kertaa köökissä hääräsi mieheni, joka valmisti todella maukkaan jälkiruoan raparperikiisselin pohjalta - eikä kauaa kestänyt! Raparperin kanssa on hyvä nauttia samalla jotakin maitotuotetta kalsiumin saannin turvaamiseksi, mikä tällä kertaa tuli kermavaahdon muodossa. Kaneli ja hasselpähkinärouhe täydentävät kokonaisuuden, älä siis unohda niitä. Huisin hyvää!
Raparperikiisseli
6 annosta
600 g raparperia
1 litra vettä
1 dl sokeria
1½ dl mansikkamehua
4 rkl perunajauhoja
tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
kanelia
hasselpähkinärouhetta
Kuori ja pilko raparperi. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä 10 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Sekoita perunajauhot mansikkamehun (ei tiivistettä vaan juotavan vahvuista mehua!) joukkoon lasissa. Kaada seos raparpereiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Jäähdytä ennen tarjoilua. Tarjoile vispatun kerman, kanelin ja hasselpähkinärouheen kera.
Maistuvaa
syksyn
odotusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti